​Effektiv nedsivning af regnvand med Faskinetunnel

Tagvand fra en nyetableret industrihal på 886 m2 opsamles til genanvendelse i produktion. Det overskydende regnvand nedsives af WaterCare Faskinetunnel på 20,3 m3.

I naturskønne omgivelser på Sydfyn udvides en produktionsvirksomhed med en ny industrihal på hele 886 m2. Virksomheden er ikke tilsluttet det offentlige kloaknet og skal selv sørge for at afskaffe de store mængder af regn- og tagvand fra grunden samt den nye tilbygning. Derfor etableres en 20,3 m3 WaterCare Faskinetunnel til nedsivning af tagvand fra den nye industrihal, som på meget få kvadratmeter, kan håndtere og nedsive de store mængder regnvand.

En samlet løsning til miljøvenlig håndtering af regnvand

Installationen bestod af et 7.000 l Regnvandsanlæg, et 2.000 l Sandfang samt Faskinetunnel til nedsivning på 20,3 m3.

1. 7.000 l husanlæg til genvandelse af regnvand ved bl.a. vask af fabrikkens maskiner eller til brug i produktionen.

2. 2.000 l Sandfang med 2 stk. Ø110 indløb til By-Pass funktion. Sikrer en effektiv håndtering af 10 års regnvandshændelser.​

3. Faskinetunnel på 20,3 m3 bestående af 3 stk. Midtermoduler og 2 stk. Endemoduler. Nedsiver alt ikke genanvendt regnvand igennem bunden og modulernes nedsivningshuller i siden.​

​Hurtig installation udført af kun to personer

​Modulerne til WaterCare Faskinetunnel er begge designet til at lette arbejdet med installation af faskine til opsamling af store mængder regnvand. Den unikke nettovolumen på 6,72 m3 for Midtermodulet, gør det muligt at installere mange kubikmeter på få minutter. Installationen blev udført af Assens Murer- og Entreprenørforretning A/S. Den samlede Faskinetunnel på 20,3 m3 erstatter ca. 104 stk. 190 liters regnvandskassetter.

"​Jeg var spændt på hvordan det var at arbejde med Faskinetunnelerne, men det gik rigtig godt. Det er dejligt nemt at håndtere, da det nu kan foregå med maskine. Det er en stor fordel ift. traditionelle regnvandskassetter, som skal håndteres med håndkraft."

- Claus Jørgensen

Entreprenør hos Assens Murer- og Entreprenørforretning A/S

Installation step-by-step​

Det var første gang at entreprenørerne arbejdede med WaterCare Faskinetunnel, men det var ingen hindring. Modulerne blev både hurtigt og nemt løftet ned i udgravningen ved hjælp af maskinløft i de indstøbte løfteøjer. I udgravningen stod en enkelt person for at sørge for korrekt overlap af Faskinetunnel modulerne. "Ved selve installationen er de både nemme og hurtige at håndtere og montere. Det er et godt og nemt produkt at arbejde med" forklarer Claus Jørgensen.​

1. Placering​

Uvævet geotekstil udrulles i bunden af den bæredygtige udgravning. Dette bruges til friltrering af grovpartikler, og forbedrer kvaliteten af nedsivningen. Modulerne til faskinen løftes ned i udgravningen ved brug af maskinløft i løfteøjerne. En person hjælper modulerne sikkert på plads ved korrekt overlap af modulerne.

​​2. Samling

Når alle modulerne er løftet på plads i udgravningen med korrekt overlap, påbores 6 selvskærende skruer ved hvert overlap. Dette sikrer en tæt og stabil samling af Faskinetunnel.

​​3. Påsætning

Modulerne er designet med foruddefinerede udskæringsmærker der gjorde det nemt at påsætte installationens indløbsrør og udluftningsrør. Et Ø110 indløb påbores her vha. et kopbor og udluftningsrør vha. en vinkelsliber.

4. Afslutning

Påfyldningslaget af sand fordeles herefter om Faskinetunnelen vha. nedkast fra maskine. Sandet komprimeres løbende og afsluttes med et bundsikrings- og bærelag.

​Stejlebjergvej 14

5610 As​sens

Tlf.: 70 25 65 37

Mail: kontakt@watercare.dk

Ordrer: ordre@watercare.dk

Faktura: faktura@watercare.dk

CVR: 26017637

Nyhedsbrev

​Ønsker du at holde dig opdateret med nyheder fra WaterCare, så tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første til at modtage spændende nyt om vores produkter.