swe  dk

GRATIS RÅDGIVNING

​Vores eksperter står til rådighed med rådgivning

Rådgivningen er på alle måder uforpligtende og gratis

Henvendelse til:
WaterCare

Stejlebjergvej 14

5610 Assens​

Tlf. 70 25 65 37

ordre@watercare.dk

WATERCARE FASKINETUNNEL TIL NEDSIVNING AF REGNVAND

Bo ser positivt på fremtiden

- ​"Det er fedt, at WaterCare udvikler produkter med tanke på fremtiden, og de udfordringer vi står overfor

med stigende regnmængder."

Bo Christensen er projektleder hos entreprenørfirmaet Jens Dalsgaard, hvor han sidder med større projekter som byggemodninger. WaterCare mødte Bo i forbindelse med et projekt hos Hancock Bryggerierne i Skive, hvor WaterCare leverede et 66.000 liter anlæg af Faskinetunneler tilbage i efteråret 2021. Hancock Bryggerierne stod i en situation, hvor de selv skulle afskaffe store mængder af overfladevand fra grunden.

"Flere og flere kommuner vil ikke have, at regnvandet bliver ledt til de samme linjer, som de har. De vil gerne have, at det selv trækker ned i grunden, hvorfor det gav god mening med Faskinetunnelerne - når der var så meget vand.”

Bo var allerede i gang med at beregne, hvor mange regnvands-

kasetter, der skulle bruges til projektet, da han indså, at det kunne gøres nemmere. Bo fortæller: "Det var lidt sjovt, fordi vi skulle egentlig bruge kassetter, men jeg kunne godt se, at det var rimelig mange kassetter, der skulle bruges. Så kom min chef med en brochure fra WaterCare og sagde "Prøv og se her", og det gjorde jeg."

​​"Systemet er ekstremt sim​pelt og nemt – alle kan finde ud af det" ​

Selvom ​det var første gang, at Bo stiftede bekendtskab med WaterCare's Faskinetunnel, følte han, at der kun var behov for kort vejledning. ”Jeg synes at systemet er ekstremt simpelt og nemt at finde ud af – jeg tror alle kan finde ud af det”, fortæller Bo.​

Her var effektiviseringen af arbejdsgangen et stort plus, hvor modulerne hurtigt og nemt blev løftet ned i udgravningen ved maskinløft i de indstøbte løfteøjer.

”Det var helt sikkert arbejdsgangen, der var afgørende for mig - det at folk ville få det nemt. Vi kunne sænke Faskinetunnelerne ned og samle dem med grave-maskinen, i stedet for, at stå og samle 500 kassetter med håndkraft nede i hullet.”

​Anlægget af Faskinetunneler på 66.000 liter, bestående af 10 enheder af midtermoduler og 2 enheder af endemoduler, blev løftet ned i udgravningen. Her hjalp en enkeltperson modulerne sikkert på plads, og sørgede for korrekt overlap af modulerne.​ Efter modulerne er løftet på plads i udgravningen med korrekt overlap, påbores 6 selvskærende skruer ved hvert overlap, som sikrer en tæt og stabil samling af Faskinetunnelen. 

”Maskinerne klarede stort set hele opgaven - vi skulle bare skrue det sammen, som det eneste.”, fortæller Bo.

​​Den samlede Faskinetunnel på 66.000 liter erstatter ca. 500 enheder af 137 liters regnvandskassetter, hvor man til sammenligning kun har brug for 12 enheder af WaterCare's Faskinetunneler. ”De har så store volumener, at der ikke skal samles så mange. Det kræver bare, at du har en maskine, der kan løfte dem ned på plads."

Bo opsummerer med, "Du skal bare grave et stort hul", som understreger den nemme installation. 

​”Det er et rigtig godt produkt – der kunne løse alle de udfordringer vi havde"

Bo så store fordele i det modulopbygget system, der giver en masse muligheder afhængig af grundens størrelse og udformning. ”De kan skræddersyes ef​ter et hvert behov.”

”Du kan lave den som du vil – vi havde en lang Faskinetunnel på 66.000 liter. Det var det, der passede os. Vi lavede den lidt større, da vi egentlig kun havde brug for 61.000 liter, men lavede den 66.000 liter for en sikkerhedsskyld.”

Bo så et stort potentiale i WaterCare's Faskinetunnel: ”Det er et rigtig godt produkt – der kunne løse alle de udfordringer vi havde."

​​

"Større projekter som haller og industri og store pladser, der er de helt fantastiske at bruge – det jo et nemt værktøj."

"Det er en kæmpe fordel, at den kan klare tung trafiklast."

​Den fremragende bæreevne til tung trafiklast gik heller ikke ubemærket hen. Bo fortæller: "Det betød, at vi kunne rykke det tættere på fabrikken"

”Det er en kæmpe fordel, at den kan klare tung trafiklast. Der kører lastbiler med læs – eftersom det er en vendeplads. Der kommer rigtig mange lastbiler, som der generelt gør i industri. Det er fantastisk, at man kan have det inde på grunden og ikke skal til at lede efter plads.”

"Da der virkelig var skybrud her i efteråret.."

​Bo så stor effekt ved produktet, hvor Faskinetunnelen blev tjekket på en af årets vådeste dage. Han fortæller:

”Da der virkelig var skybrud her i efteråret, var der faktisk kun 15 cm nede i bunden af Faskinetunnelen - så det trak rigtigt godt.”

Dertil kræver WaterCare's Faskinetunneler minimal vedligeholdelse. ”Vi har lavet det sådan, at vi kan komme ind fra enden - så vi kan gå ind i gavlen og spule, hvis det bliver nødvendigt.”

​WaterCare

Stejlebjergvej 14

5610 Assens

CVR: 26 01 76 37

​​

KONTAKT​

​Telefon: +45 70 25 65 37

E-mail: ordre@watercare.dk

Faktura: faktura@watercare.dk

Se åbningstider HER