Opsamling og filtrering af regnvand i metalvirksomhed

Opsamling og filtrering af regnvand i metalvirksomhed


Opsamling og filtrering af regnvand i metalvirksomhed

BROEN A/S er leverandør af komplette løsninger inden for VVS-installationer og førende inden for ventiler til fjernvarme og naturgas. For at reducere forbruget af drikkevand i produktionen begyndte virksomheden at teste et mindre anlæg til opsamling af regnvand med gode resultater.

Anlægget viste gode resultater, hvorfor de valgte at få installeret et WaterCare-projekttilpasset regnvandsanlæg, som kan rumme ca. 30.000 liter regnvand. Anlægget består af to specialtilpassede regnvandstanke på 15.000 liter samt en pumpebrønd.

Årlig vandbesparelse
Implementeringen af et regnvandsopsamlingssystem, som opsamler og filtrerer regnvand til genanvendelse i produktionsudstyret, har resulteret i en årlig besparelse på omkring 800.000 liter rent drikkevand.

Regnvandet bliver opsamlet fra taget på den ene af Broens bygninger. For at sikre, at vandet er sundt og rent til deres produktionsmedarbejdere, gennemgår det en række filtreringsprocesser. Denne filtreringsproces er afgørende for at sikre, at deres medarbejdere har adgang til sundt og rent vand.

Regnvandet pumpes gennem en pumpebrønd, og videre gennem et kul- og partikelfilter, hvor partikler, misfarvning og lugt fjernes fra vandet. Desuden kræver deres produktionsudstyr brug af demineraliseret vand, som fremstilles ved hjælp af et omvendt osmoseanlæg.

Til sidst steriliseres vandet gennem et UV-lysfilter for at opnå en høj vandkvalitet uden bakterier. Tankene er udstyret med et overløb, som benyttes, når tankene er fyldte. Det filterede regnvand bruges i Broens ”vaskemaskiner” til rensning af metalkomponenter

Udforsk vores regnvandsanlæg her.