Sejlende tank spottet ved Møgelø

Sejlende tank spottet ved Møgelø

Sejlende tank spottet ved Møgelø​

 Den dejlige ferieø, beliggende i smukke omgivelser i det midtjyske søområde Julsø overfor Himmelbjerget, har installeret et miljørigtigt spildevandsanlæg til øens i alt 5 bygninger. Herunder en sommerlejr med 55 sovepladser, en større hytte til 10 personer og tre private sommerhuse.


​Det var derfor et mærkværdigt, nærmest ubåd-lignende syn, man som forbipasserende kunne spotte på vandet mod Møgelø d. 17. April 2020. Her blev den første af de to bundfældningstanke på hhv. 7,2 og 8,5 m (12 og 14 m3) fragtet til øen på en flåde, som Møgeløs frivillige selv havde bygget til formålet af bl.a. otte udtjente olietanke.
De to store bundfældningstanke blev selv samme morgen afhentet hos producenten WaterCare i Assens på Fyn, hvorefter de blev transporteret til landsiden ved Gl. Laven i Silkeborg overfor Møgelø. Her blev den første af de to bundfældningstanke forsigtigt placeret med kran på en specialfremstillet vogn og som om det idylliske område med Himmelbjerget i baggrunden ikke var nok, blev vognen herefter trukket ned til flåden af Møgeløs nostalgiske Ferguson traktor, hvis originale lakering ikke var nem at gennemskue. 

Egen håndtering af spildevand
Siden Møgelø i 2013 blev tilsluttet vandforsyning fra fastlandet, har øens frivillige undersøgt flere forskellige muligheder for bortskaffelse af spildevandet.

”Møgelø er i denne sammenhæng ret unik, da det ikke er muligt med færgefart at foretage en årlig tømning af bundfældningstankene, som man gør det på andre danske øer. Møgelø er også blevet tilbudt tilslutning til det offentlige kloaknet, men vi skulle selv stå for at fragte spildevandet fra øen til den nærmeste eksisterende tilslutningsmulighed. Foruden udfordringer med at passere både sø og bane, ville det blive alt for dyrt i både etablering og vedligeholdelse af denne løsning,” forklarer Henning Lindberg, Kasserer og frivillig hos Møgelø.

De to store bundfældningstanke fra WaterCare, udgør en central del i det nye og miljørigtige spildevandsanlæg på øen. Bundfældningstankene graves ned på toppen af Møgelø, hvor spildevandet fra øens i alt 5 bygninger samles via en brønd med pumpe og kniv placeret ved hver bygning. Fra bundfældningstankene håndteres og nedsives øens spildevand miljørigtigt, og anlægget kræver samtidigt meget lidt i drift og vedligeholdelse.

Dobbeltvæggede bundfældningstanke til dit projekt
WaterCare har udviklet en serie af rotationsstøbte dobbeltvæggede tanke, som benyttes til anlæg på 15 PE og opefter. Den dobbeltvæggede konstruktion giver dobbelt sikkerhed og øger tankens styrke. Selv hvis bundfældningstankens ydervægge bliver beskadiget, vil styrken stadig være intakt.

De dobbeltvæggede bundfældningstanke er modulopbygget, således hver tank kan tilpasses efter store som små projekter. Alle størrelser har gennemgået omfattende tests på Teknologisk Instituts Rørcenter og opnået gode renseresultater helt ned til 0,7 g. Ligesom WaterCares andre bundfældningstanke, lever de dobbelte bundfældningstanke også op til Miljøstyrelsens vejledninger og er godkendt efter spildevandsbekendtgørelsens nr. 1587.

Dine produkt fordele:
  • Leveres med indstøbte løfteøjer, hvilket medfører en let og sikker håndtering af tankene.
  • Tankene er lette og kan derved håndteres med mindre maskiner. F.eks. den dobbeltvæggede bundfældningstank på 6.000 L vejer kun 500 kg.
  • Tankene tåler 2 m jorddække målt fra bund af indløb til terræn.

Se vores store sortiment af bundfældningstanke her.